Interview met Stephan:

Stephan woont in het gezellige Amersfoort en werkt al vier jaar met veel plezier bij BenBelle Kinderopvang, een kinderopvang waar het écht om het kind draait. Zijn centrale woonplek is ideaal, want hij springt regelmatig bij op de locaties in Eik en Berg en Hoogland. Op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag vind je hem bij de Buitenschoolse Opvang (BSO) in Vathorst. Vrijdag is zijn dag met de vaste peutergroep, terwijl woensdag zijn flexibele invaldag is.

Een warm welkom bij BenBelle

Via zijn nichten kwam Stephan bij BenBelle terecht en vanaf de eerste dag voelde hij zich thuis. “De locatie was prachtig en de sfeer heel fijn,” herinnert hij zich. Hij koos bewust voor de afwisseling tussen BSO en peuters, hoewel hij in het begin nog geen ervaring had met de jongsten. “Het leek me leuk om verschillende leeftijden te leren kennen en daar in te duiken,” vertelt Stephan. Baby’s en dreumesen? Niet zijn ding. “Met mijn nichtjes en neefjes knuffelen is leuk, maar ik geniet er vooral van om echt met ze te kletsen en activiteiten te doen.”

De kracht van combinatie

De combinatie van BSO en peuters heeft veel voordelen voor de kinderen. “Als peuters doorgroeien naar de BSO, kennen ze mij al. Dat geeft een stukje emotionele veiligheid,” legt Stephan uit. De verschillen tussen de leeftijden maken het werk juist leuk. “Met een tweejarige doe je heel andere activiteiten dan met een tienjarige,” zegt hij enthousiast. Ook de groepsdynamiek en grootte is anders; met peuters werk je met meer collega’s en minder kinderen, terwijl je bij de BSO een grotere groep kinderen hebt.

"Ik voel mij hier thuis"

Een pilot vol potentie

Een nieuwe uitdaging heeft Stephan gevonden binnen de pilot met 3+ activiteiten in Vathorst. Dit project begon toen Stephan meer uren wilde werken en samen met zijn manager op zoek ging naar mogelijkheden. “Ik kreeg de kans om deze uitdaging aan te gaan en ik geniet ervan,” vertelt hij. Hij krijgt veel vrijheid om de activiteiten te bedenken, met steun van de manager en de pedagoog van BenBelle. De ene keer voert hij de activiteiten zelf uit, maar regelmatig gaan collega’s mee zodat meer kinderen kunnen deelnemen. “De kinderen vinden het geweldig en mijn collega’s zijn blij dat ze hierdoor meer aandacht aan de rest van de groep kunnen besteden,” legt hij uit.

Altijd in beweging

Stephan houdt van reuring en dynamiek. “Te veel stabiliteit wordt saai. Ik houd van oplossingsgericht denken en blijf graag in beweging. Sommige collega’s houden van voorspelbaarheid, maar ik hou wel van een beetje chaos. Het maakt de dag spannender en laat de tijd vliegen,” lacht hij.

Toekomstplannen

Wat de toekomst brengt, is voor Stephan nog een verrassing. “Dat zien we wel,” zegt hij. Hij vindt het in ieder geval leuk om zich meer te verdiepen in de ontwikkeling van peuters en ouderbetrokkenheid. “Ik voel me hier thuis en blijf mijn uitdagingen graag binnen BenBelle zoeken.”

Ben je enthousiast geworden door het verhaal van Stephan en wil jij jezelf in ons BenBelle-team ook graag komen ontwikkelen? Neem dan een kijkje bij onze openstaande vacatures!