Hallo Bergkwartier!

 • In een karakteristieke stadsvilla met een grote tuin
 • Een rustige, huiselijke inrichting van de groepen
 • Een ruime speelkelder voor groepsoverstijgende activiteiten

Welkom bij ons kinderdagverblijf Eik en Berg! Bij ons staat buiten spelen centraal; we gaan het liefst elke dag naar buiten. Daar verkennen we alle seizoenen en geven kinderen de vrijheid om te ontdekken en te experimenteren. Buiten doen we verschillende activiteiten en kunnen kinderen heerlijk spelen en ravotten.

We hebben aandacht voor het kind in de groep. Samen spelen, ontdekken en leren van elkaar in een ruimte die is afgestemd op de behoeften van elke leeftijdsgroep. Elk kind wordt gezien en mag zich op zijn eigen unieke manier ontwikkelen.

Dit maakt ons uniek

Grote tuin

Je vindt hier een apart gedeelte voor baby’s, peuters en BSO kinderen om te ontdekken, te klimmen en klauteren. Er zijn zandbakken, en genoeg verstopplekjes.

Lichte groepen

Het pand heeft verschillende niveaus. De groepen hebben een rustige, huiselijke uitstraling en zijn ingericht met mooi ingerichte speel- en ontdekplaatsen voor alle leeftijdsgroepen.

Ruime speelkelder

Hier kunnen door het kinderdagverblijf bewegingsactiviteiten en bijzondere (groepsoverstijgende) activiteiten gedaan worden, zoals de Nationale voorleesdagen.

Algemene informatie

Van Hogendorplaan 8-10
3818 JM Amersfoort
0346 214323

Vestigingsmanager Wendy Bogaard
06-30365033
[email protected]

Assistent leidinggevende Amy van Elst
06-14252002
[email protected]

LRK nr: 116055856

Oudercommissie: [email protected]

We zijn geopend op werkdagen van 07:30 tot 18:30 uur, 52 weken per jaar.

In verband met continuïteit in de groepen heeft het de voorkeur dat je je kind tussen 07.30 en 9.00 uur brengt (de groep kan dan gezamenlijk beginnen aan het dagritme) en tussen 16.00 en 18.30 uur bij ons ophaalt.

We zijn gesloten op:

 • Nieuwjaarsdag
 • Bevrijdingsdag
 • Hemelvaartsdag
 • 2e Paasdag
 • Koningsdag
 • 2e Pinksterdag
 • 1e Kerstdag
 • 2e Kerstdag

Op 24 en 31 december sluiten wij om 17.30 uur.

Bovendien hebben we hebben één keer per jaar een studiedag, waarop al onze locaties gesloten zijn.

Op het kinderdagverblijf hebben we horizontale groepen: kinderen van dezelfde leeftijd zitten in een vaste groep. Zo kunnen we het beste rekening houden met de verschillende ontwikkelingsstadia van de kinderen: 3 babygroepen en 3 peutergroepen. 

Iedere groep heeft minimaal 2 slaapkamers, waar ieder kind een eigen bed heeft. Twee peutergroepen op de eerste verdieping delen een ruime slaapkamer.

Op de babygroepen is er de mogelijkheid om buiten te slapen.

In opdracht van de gemeente inspecteert de GGD jaarlijks of we voldoen aan de wettelijke eisen op het gebied van veiligheid en gezondheid.

Hier vind je het meest recente inspectierapport.

Wat ouders zeggen